Erdélybe már eljutottunk...
2016. augusztus 21. írta: Zsuzsi és Tekergő

Erdélybe már eljutottunk...

Egy héttel ezelőtt még nem gondoltuk, hogy valaha önszántunkból terepjáró-túrára megyünk, de adódott a lehetőség és hasznos tapasztalatnak ígérkezett. Igazi klasszis vezetésével és prémium terepjárók társaságában mentünk öt napra Erdélybe.

dsc_7412.JPG

Vérbeli terepjárót vettünk ugyan, de nem azért, hogy Afrika legnehezebb terepeivel is megbirkózzon, hanem hogy túra-lakóautóként tartósan elviselje a rosszabbnál rosszabb utakat. Mégis, bármikor szükségünk lehet arra, hogy az autó képességeit maximálisan kihasználva kerüljünk el egy elakadást vagy borulást. Vezetéstechnikai képzésen ugyan elsajátítottuk már az alapokat, de ez éles bevetés volt – jól mutatja az autó sérüléseinek listája: a hátsó lökhárító meghajlott, műanyag díszelemei és a kipufogó leszakadtak, a felfüggesztés egy helyen alaposan meggörbült, stb.

Hajtottuk a kocsit át a lápon

dsc_7262.JPG

Fel a dombradsc_7408b.jpg

Be a sárba

dsc_7306.JPG

Gyönyörű tájakon

20160816_170819.jpg

Felültünk a bakhátra, ahonnan csak a csörlő tudott kiszabadítani

20160816_195259.jpg

Égettük a gumit, gyilkoltuk a motort, megtanultuk sikerként elkönyvelni, ha padlógázzal másodpercenként 1 cm-t haladunk

Repültünk keresztül a sáron

Két autózás között pedig felszaladtunk a Tordai-hasadék peremére

dsc_7372.JPG

(a képen látszik az autó is)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsiestekergo.blog.hu/api/trackback/id/tr4111069564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása